Transformasi pendidikan: penggunaan teknologi oleh Generasi Z / Normaziah Abdul Rahman ... [et al.]. - Abdul Rahman, Normaziah; Yusof, Rozianiwati; Aziz Fadzillah, Nor Azlina; Mohd Yunus, Sri Yusmawati; Hashim, Norhafizah (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2025)
Generasi Z merupakan generasi yang lahir antara tahun 1997 hingga 2012, dan membesar dalam era digital yang serba canggih. Mereka dibesarkan dengan kemudahan akses Internet, media sosial, pelbagai peranti pintar dan menjadikan teknologi sebagai sebahagian daripada kehidupan seharian. Dalam konteks pendidikan, penggunaan teknologi oleh Generasi Z tidak hanya terbatas kepada pencarian maklumat tetapi ia juga merangkumi pelbagai aplikasi inovatif yang mempengaruhi pengalaman pembelajaran mereka.