Asnaf Innovative Digital Entrepreneurship Agenda (AiDEA) 2024 / Masilah Mohamad ... [et al.]. - Mohamad, Masilah; Abd Rahim, Noor Hasvenda; Zulkifli, Nordayana; Md Johan, Nur Jihan; Mohd Shariff, Sazlin Suhalmie; Md Jani, Siti Hajar; Ahmad, Mumtaz (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2025)
Dalam dunia yang serba pantas ini, teknologi digital bukan sekadar satu kemewahan, tetapi menjadi nadi utama dalam kehidupan seharian. Dari urusa membeli-belah hingga kepada komunikasi, segalanya kini berada di hujung jari. Namun, di sebalik kemajuan ini, masih ada kelompok masyarakat yang berdepan dengan pelbagai cabaran untuk keluar dari kepompong kemiskinan. Bagi golongan asnaf di Malaysia mereka yang kurang bernasib baik dan layak menerima zakat peluang untuk meningkatkan taraf hidup sering kali terbatas. Tetapi, di tengah arus digitalisasi yang kian berkembang, sebuah sinar baru mula menerangi jalan mereka. Keusahawanan jalan digital, atau mereka. digital entrepreneurship, muncul sebagai satu platform yang menjanjikan masa depan lebih cerah.