Revolusi pembelajaran digital: bagaimana teknologi mengubah cara kita belajar / Nurul Nisha Mohd Shah and Mohd Radzman Basinon - Mohd Shah, Nurul Nisha; Basinon, Mohd Radzman (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2025)
Teknologi kini berfungsi sebagai pemangkin utama dalam transformasi pendidikan, mencetuskan revolusi pembelajaran digital yang mengubah landskap pendidikan secara menyeluruh. Perubahan ini bukan sahaja melibatkan cara pelajar memperoleh ilmu, tetapi turut merombak kaedah pengajaran tradisional, memperluaskan akses kepada pendidikan, dan memenuhi keperluan kemahiran abad ke-21. Pendidikan yang dahulunya bersifat konvensional kini berkembang pesat dengan integrasi teknologi canggih seperti kecerdasan buatan (AI), realiti maya (VR), dan platform pembelajaran dalam talian. Teknologi digital telah membuka pintu kepada akses pendidikan yang lebih luas, menghapuskan sempadan geografi yang selama ini menjadi penghalang kepada ramai pelajar.