Perubahan maksud kosa kata berdasarkan konteks ayat (siri 2) / Dr. Siang Lay Choo - Siang, Lay Choo (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2025)
Dalam artikel ini, mari kita belajar 3 kosa kata yang boleh membawa maksud yang berbeza jika kosa-kata tersebut digunakan dalam konteks ayat yang berlainan iaitu (jiào), (kāi) dan (huā).