E-Dinamik edisi kelima 2023 - Samsudin, Aida Rohani (Universiti Teknologi MARA, Johor, 2023)
Assalamualaikum wrt wbt. Salam sejahtera untuk semua. Segala puji hanya bagi Allah, Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Syukur Edisi Ke-5 Majalah Digital Akademia UiTM Cawangan Johor, e-DINAMIK telah berjaya diterbitkan pada tahun ini. Tahniah dan syabas diucapkan kepada sidang editorial e-DINAMIK atas pencapaian yang membanggakan dalam menerbitkan produk penerbitan berilmiah untuk seluruh komuniti UiTM Johor. Majalah ini berfungsi sebagai dokumen penting yang merekodkan hasil penulisan ilmiah dan kreatif daripada pensyarah di UiTM Johor. Majalah ini juga merangkumi hasil penulisanpelbagai isu seperti komuniti, alam sekitar, keusahawanan, undang-undang digital, dan pelbagai aspek lain yang relevan. Semoga artikel-artikel yang terdapat dalam e-Dinamik memberi manfaat kepada semua pembaca. Terima kasih. Saya juga ingin mendorong pensyarah untuk terus menulis karya akademik bagi memenuhi keperluan dalam kategori penerbitan penyelidikan, dengan harapan pensyarah dapat mencapai objektif untuk menghasilkan penerbitan berindeks. Oleh itu, amatlah diharap pengalaman menulis di majalah ini dapat menyemarakan semangat penulis untuk terus rajin dalam menyumbangkan karya penulisan akademik, kreatif dan juga penyelidikan. Sebelum saya mengakhiri coretan ini,saya ingin mengucapkan penghargaan kepada Timbalan Rektor (Penyelidikan, Jaringan Industri, dan Alumni) atas kejayaan penerbitan e-DINAMIK Edisi Ke-5. Semoga usaha dalam penerbitan penulisan akademik akan terus berjalan dengan lancar.