Majlis penutupan program WISE - Abang Abdul Rahman, Dayang Hummida; Abu Talib, Shafinaz Lyana; Razali, Fatin Adilah (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2017)
Unit MASMED UiTM Cawangan Sarawak Kampus Mukah telah melancarkan program Women in Social Enterprise (WiSE) yang merupakan salah satu program utama Universiti bersama pihak Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT). Program ini dijalankan bertujuan untuk mendedahkan konsep dan amalan keusahawanan sosial di dalam diri para peserta. Selain itu, program ini juga dapat membina jaringan usahasama antara pihak Universiti dengan Pihak KPT, komuniti tempatan serta agensi yang terlibat secara langsung, seperti Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM). Pelajar-pelajar yang terpilih sebagai peserta telah ditempatkan bersama ibu-ibu angkat yang merupakan Sahabat Amanah Ikhtiar Malaysia (AIM) selama tiga (3) minggu di beberapa buah tempat di sekitar Bandar Mukah. Sepanjang tempoh tersebut, para peserta diberi peluang untuk menimba pengalaman dalam menjalankan urusan perniagaan ibu angkat masing-masing. Pada masa yang sama, mereka juga mengumpul maklumat-maklumat perniagaan yang akan dijadikan sumber kepada penambahbaikan kepada amalan pengurusan perniagaan yang lebih baik.