Kilang bertingkat : Pembangunan masa kini di Kuala Lumpur / Ahmad Badri Mohd Zahir - Mohd Zahir, Ahmad Badri (Faculty of Architecture, Planning and Surveying, 1986)
Masaalah kekurangan tanah perindustrian adalah merupakanmsatu isu yang sering kita dengar bukan sahaja dimedia-media, tetapi juga didalam forum-forum, konvensyen-konvensyen yang dianjurkan oleh berbagai badan, Hakikat ini dapat dilihat memandangkan dewasa ini permintaan terhadap sektor perindustrian semakin msningkat terutamamdikawasan-kawasan seperti Lembah Kelang dan Kuala Lumpur khasnya yang mana pada masa kini sedang giat membangun samaada dari segi pembangunan maupun kadar pertumbuhan yang tinggi. Permintaan yang tinggi keatas harta-harta perindustrian dikawasan ini adalah disebabkan adanya rangkaian infrastruktur dan keraudahan perhubungan yang baik. Dengan bertumbuhnya industri-industri berat dan ringan yang seperti cendawan dikawasan ini tidak hairanlah sekiranya terdapat masaalah kekurangan tanah perindustrian di Kuala Lumpur ini. Dimasa yang sama masaalah yang sedia ada ini ditambah lagi dengan kegiatan-kegiatan industri haram yang banyak terdapat dikawasan sekitar Kuala Lumpur. Kawasan-kawasan seperti Kepong, Jinjang dan Sungai Besi adalah menjadi tumpuan utama mereka.