Program Khidmat Komuniti di Masjid Darul Kampung Tambey, Kota Samarahan / Sharin Sulaiman - Sulaiman, Sharin (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
Pada 11 Mei 2024 (Sabtu), Unit Kepimpinan Pelajar, Bahagian Hal Ehwal Pelajar, Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Sarawak telah menganjurkan program khidmat komuniti yang melibatkan seramai 50 orang peserta yang terdiri daripada para pelajar dari pelbagai pusat pengajian di peringkat Ijazah Sarjana Muda dan Diploma dengan kerjasama JKKK Kampung Tambey dan Jawatankuasa Pengurusan Masjid Darul Salam, Kampung Tambey, Kota Samarahan dan disokong sepenuhnya oleh Pejabat Daerah Kota Samarahan. Program ini adalah sebahagian daripada keperluan Modul Kepimpinan Profesional (Juara Komuniti) yang bertujuan untuk membina jaringan komuniti antara pelajar UiTM Cawangan Sarawak dan masyarakat desa di sekitar Kota Samarahan sekaligus menjadi wadah kepada para pelajar untuk mempraktikkan kemahiran komunikasi dan menghasilkan kertas kerja program komuniti yang berimpak tinggi.