Jalinan kasih bersama asnaf Kampung Plaie, Kota Samarahan: inisiatif Ramadhan UiTM Cawangan Sarawak / Dr. Azlina Bujang dan Dr Noraziah Wahi - Bujang, Azlina; Wahi, Noraziah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
KOTA SAMARAHAN, SARAWAK (4 Mac 2024): Dalam semangat kasih sayang dan menyantuni komuniti bersempena bulan suci Ramadan, Unit Hal Ehwal Islam (UHEI) dan Unit Jaringan Komuniti, Bahagian Penyelidikan dan Jaringan Industri (PJI), UiTM Cawangan Sarawak telah bersama-sama menganjurkan program "Jalinan Kasih Asnaf Kampung Plaie, Kota Samarahan". Program ini merupakan sebahagian daripada inisiatif University Community Responsibility (USR) UiTM yang bertujuan untuk menyantuni dan menghulurkan bantuan kepada golongan asnaf di Kampung Plaie, Kota Samarahan. Program ini dihadiri oleh dua puluh dua (22) orang penerima sumbangan yang menerima bantuan yang bertujuan untuk mengurangkan beban mereka di sepanjang bulan yang mulia ini.