Program e-Learn and explore: enhancing digital skills and expanding libraries (e-LEAD) / Sharin Sulaiman dan Pelajar IM1105A - Sulaiman, Sharin (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
Pada 30 Jun 2024 (Ahad), para pelajar semester lima (5) dari kumpulan IM1105A, Diploma Pengurusan Maklumat (CDIM110), Pusat Pengajian Sains Maklumat, Kolej Pengajian Pengkomputeran, Informatik dan Matematik, UiTM Cawangan Sarawak yang diketuai oleh Sharifah Eckqnour Erymma binti Wan Sapri telah mengadakan program khidmat komuniti yang bertajuk e-Learn and Explore: Enhancing Digital Skills and Expanding Libraries (e-LEAD) di Perpustakaan Desa, Kampung Telaga Air, Padawan, Sarawak. Program ini merupakan sebahagian daripada keperluan kerja kursus silibus kod kursus IMD317 (Outreach Programs in Information Agencies) – subjek yang berteraskan Service – Learning Malaysia University for Society (SULAM) yang diselia oleh Encik Sharin bin Sulaiman, pensyarah kanan Pusat Pengajian Sains Maklumat. Program ini melibatkan kerjasama antara Pusat Pengajian Sains Maklumat, Majlis Pembandaran Padawan (MPP) Sektor Perpustakaan, JKKK Kampung Telaga Air yang diketuai oleh Encik Zaini bin Tanggek dan atendan Perpustakaan Desa Kampung Telaga Air iaitu Cik Nur Syamimi binti Zaini.