Live@PTAR: program sambutan bulan kemerdekaan segmen bicara khas; sumpah sang saka biru Merdeka - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Bahagian Korporat dan Kolaborasi (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2022)
Sempena menyambut bulan kemerdekaan tanggal 31 Ogos 2022, program Live@PTAR telah mengundang Yang Dihormati (YDH) Timbalan Pesuruhjaya Polis (TPP) Dato' Hj. Ghazali bin Hj. Daud untuk bersiaran secara langsung bagi membicarakan tentang topik kemerdekaan. Program ini telah diadakan pada 16 Ogos 2022 hari Selasa.