Pembangunan destinasi pelancongan di Kampung Kepayang, Simunjan / Rudy Ujang - Ujang, Rudy (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
Pada 6 Januari 2024, sekumpulan pelajar dan pensyarah dari Fakulti Pengurusan dan Perniagaan telah mengadakan aktiviti khidmat masyarakat di Kampung Kepayang, Simunjan, Sarawak. Objektif utama program Impact Digital with Community Tourism (IDCT) 2023 ini adalah mendokumentasikan maklumat bagi memperkenalkan Kampung Kepayang sebagai salah satu destinasi pelancongan pilihan. Kampung Kepayang terkenal dengan tapak perkelahan yang dikenali sebagai Sungai Rian dan ia mempunyai potensi yang tinggi untuk dimajukan sebagai kawasan perkhemahan yang menawarkan aktiviti- aktiviti merentas hutan.