Program Jelajah Mampan Pelajar Diploma Pengurusan Pelancongan / Ranee Atlas - Atlas, Ranee (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2023)
Pada 9 Disember 2023, seramai 20 pelajar Diploma Pengurusan Pelancongan telah mengadakan satu program jelajah ke Pantai Pugu yang terletak di daerah Lundu, Sarawak. Program yang bertemakan Sustainability Escapade; Eco, Education, Adventure ini dibimbing oleh pensyarah Diploma Pengurusan Pelancongan iaitu Cik Ranee Atlas. Program jelajah ini bukan hanya sekadar satu pengalaman pembelajaran kepada para pelajar malah bagi memenuhi keperluan silibus bagi kursus Travel Agency and Tour Operations Management (HTT315). Program ini telah dirancang dari awal semester di mana para pelajar diberi pengetahuan secara teori tentang strategi keusahawanan, sistem tempahan dan pengendalian tetamu dalam industri pelancongan. Selain itu, tanggungjawab sosial dan kelestarian alam sekitar antara aspek penting yang diberi penekanan khusus sekaligus mendapat sokongan Bahagian Hal Ehwal Akademik (HEA) UiTM Cawangan Sarawak dengan kerjasama Lembaga Sumber Asli dan Alam Sekitar Sarawak (NREB).