Program kelestarian alam sekitar / Azlin Abdillah, Dayang Nazari Awang Drahman, Zalila Kassim and Rashinah Hossein - Abdillah, Azlin; Awang Drahman, Dayang Nazari; Kassim, Zalila; Hossein, Rashinah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2023)
Fakulti Perakaunan bersama Idris Ibrahim & Co (IIG), sebuah firma akauntan yang bertauliah di Kuching dan juga Jabatan Hutan Sarawak telah menjayakan program Greening Sarawak pada 11 November 2023. Pelaksanaan program ini merupakan inisiatif korporat IIG bagi memupuk semangat cintakan alam semula jadi melalui penanaman pokok oleh setiap warga kerja IIG dan pelajar universiti. Program ini mendapat sokongan padu universiti melalui pejabat Timbalan Rektor HEP Prof Madya Dr Saimi Bujang dan Ketua Pusat Pengajian Fakulti Perakaunan, Dr Susan Hydra Sikayu.