Program Kemasyarakatan bersama komuniti setempat: Pengindahan Taman Paya Bakau Bandar Lumut Inisiatif Inisiatif UiTM Cawangan Perak dan Majlis Perbandaran Manjung/ Lizawati Abdullah dan Muhammad Khalik Mustafa - Abdullah, Lizawati; Mustafa, Muhammad Khalik (2024)
LUMUT – Pada Sabtu, 13 Januari 2024, Taman Rekreasi Paya Bakau Bandar Lumut menjadi saksi kepada inisiatif yang dilaksanakan oleh 83 orang pelajar Kokurikulum Subjek Khidmat Masyarakat dari Jabatan Pengajian Alam Bina dan Teknologi serta Kolej Pengajian Seni Kreatif Universiti Teknologi Mara (UiTM) Cawangan Perak Kampus Seri Iskandar. Program ini, yang diketuai oleh Dr. Lizawati Abdullah dan Encik Khalik Mustafa, Jurulatih Khidmat Masyarakat UiTM Kampus Seri Iskandar, telah mendapat sokongan dan kolaborasi daripada Tuan Haji Abdul Razak Nazri, Ahli Majlis, Majlis Perbandaran Manjung Zon 4 (Lumut), serta Unit Landskap Majlis Perbandaran Manjung.