Bil.136/2024 (Mac 2024) : perasmian konvensyen perdana sempena 40 tahun penubuhan ITM / Jabatan Arkib Universiti - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (Jabatan Arkib Universiti, 2024)
Sempena dengan sambutan 40 tahun penubuhan ITM, satu Konvensyen Perdana telah diadakan pada 6 dan 7 Disember 1996 bertempat di Dewan Sri Budiman ITM Shah Alam. Upacara perasmian dilakukan dengan penuh warna warni dan gilang-gemilang oleh Timbalan Menteri Pendidikan YB Dato' Khalid Yunus mewakili YB Menteri Pendidikan Dato' Seri Najib Tun Razak. Konvensyen ini adalah merupakan acara kemuncak sambutan 40 tahun penubuhan ITM. Dua kertas kerja telah disampaikan oleh Dr. Mohd Yahya Nordin bertajuk 'Perkembangan dan Halatuju Pendidikan Tinggi di Malaysia dan juga oleh Rektor ITM, Y.Bhg. Dato' Ir Dr Haji Ahmad Zaidee Laidin yang bertajuk 'Arah Tuju ITM di Dalam Mencapai Wawasan 2020'.