Perasmian lukisan mural di Pekan Pusing dan menandatangan persefahaman antara Majlis Daerah Batu Gajah dan Universiti Teknologi MARA Cawangan Perak Kampus Seri Iskandar/ Siti Humaini Said Ahmad @ Syed Ahmad ... [et al.] - Said Ahmad @ Syed Ahmad, Siti Humaini; Syed Abu Bakar, Syed Alwi; Tahir, Azian; Othman, Muhamad Rozali (2024)
Pada 29 Januari 2024, satu acara perasmian dan menandatangan persefahaman antara Majlis Daerah Batu Gajah dan Universiti Teknologi MARA Cawangan Perak telah berlangsung di pekan Pusing. Acara yang dianjurkan oleh pihak Majlis Daerah Batu Gajah ini merupakan majlis susulan dari projek penghasilan mural oleh Program Seni Halus, KPSK, UiTM Cawangan Perak. Projek ini merupakan projek kedua kerjasama antara pihak Majlis Daerah Batu Gajah dan UiTM Cawangan Perak. Majlis ini telah dirasmikan oleh Yang Berhormat Steven Tiw Tee Siang, ADUN Tronoh dan disaksikan oleh Prof. Madya Dr Nur Hisham Ibrahim selaku Rektor UiTM Cawangan Perak. Turut hadir pada majlis perasmian ini ialah Yang Dipertua Majlis Daerah Batu Gajah iaitu Tn. Mohamad Razif Bin Ramli, Ketua Pegawai Operasi Tourism Perak iaitu Puan Zuraida Bt Md Taib dan Setiausaha Majlis Daerah Batu Gajah iaitu Tpr. Andri Ariff.