Kursus asas pengkatalogan dan pengkelasan / Nurfaizah Kamarudin dan Norlida Ismailly - Kamarudin, Nurfaizah; Ismailly, Norlida (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
Seramai 20 orang pelajar latihan industri telah berkampung di Pustaka Negeri Sarawak untuk menghadiri kursus asas pengkatalogan dan pengkelasan yang telah diadakan selama 3 hari, bermula dari 24 Julai sehingga 26 Julai 2024. Kursus ini dianjurkan oleh pihak Pustaka Negeri Sarawak dalam memberi pendedahan awal kepada para pelajar latihan industri untuk menguruskan bahan-bahan di perpustakaan. En. Izaruddin bin Moss selaku Ketua Bahagian Sarawakiana telah menjemput dua orang pensyarah, Puan Norlida Ismailly dan Puan Nurfaizah Kamarudin dari Pusat Pengajian Sains Maklumat untuk bersama-sama menyampaikan maklumat asas pengkatalogan dan pengkelasan sepanjang para pelajar menjalani latihan praktikal.