Bengkel Pengkatalogan: tradisi yang perlu diteruskan / Nurfaizah Kamarudin dan Norlida Ismailly - Kamarudin, Nurfaizah; Ismailly, Norlida (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
Pengkatalogan adalah subjek yang memerlukan kemahiran menggunakan 'standard' yang diperlukan bagi melengkapkan satu deskripsi maklumat sesebuah bahan perpustakaan. Ianya bukan perkara yang mudah untuk dipelajari dalam masa yang singkat. Oleh itu, pada 29 Jun 2024, bersamaan pada hari Sabtu, satu bengkel pengkatalogan telah diadakan bagi memberi ruang dan peluang kepada para pelajar dalam memahami konsep pengkatalogan daripada kalangan fasilitator. Bengkel ini diadakan dalam setengah hari sahaja di Blok G, UiTM Sarawak, Kampus Samarahan.