Bengkel persediaan peperiksaan: kunci ke arah kecemerlangan pelajar PPSM / Favilla Zaini - Zaini, Favilla (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
Satu Bengkel Persediaan Peperiksaan telah diadakan pada 7 Jun 2024 yang melibatkan pelajar-pelajar Diploma Pengurusan Maklumat (CDIM110) daripada semester pada 7 Jun 2024 yang melibatkan pelajar-pelajar Diploma Pengurusan Maklumat (CDIM110) daripada Semester 1 dan 2. Program telah tamat dengan jayanya. Antara objektif bengkel persediaan peperiksaan ini adalah untuk meningkatkan keyakinan para pelajar agar lebih bersedia apabila menduduki peperiksaan. Di samping itu, ia juga membantu meningkatkan kemahiran pelajar menjawab soalan peperiksaan dengan teknik yang betul dan sesuai dengan kehendak soalan peperiksaan. Usaha ini juga adalah untuk meningkatkan potensi dan nilai kendiri yang positif dalam kalangan para pelajar Pusat Pengajian Sains Maklumat.