Portable solar kit box / Nurul Ilham Adam - Adam, Nurul Ilham (2023)
Kumpulan Pensyarah dan pelajar daripada Bidang Fizik Fakulti Sains Gunaan (FSG) kampus Tapah yang terdiri daripada Dr. Nurul Ilham Adam, Muhammad Firdaus Ilias dan Ahmad Izzat Iqbal Bin Zaini telah mempertaruhkan projek inovasi fizikal mereka iaitu “Portable Solar Kit Box” . Projek mereka telah dipilih sebagai pemenang pingat emas dalam Pertandingan Inovasi Peringkat Nasional anjuran Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) atau “PRIN2023”. Pertandingan yang berlangsung selama dua hari bermula 18 dan 19 Oktober sepenuhnya secara dalam talian itu memaparkan pelbagai penyelesaian dan idea-idea revolusioner daripada individu dan pasukan yang berbakat, yang berasal dari pelbagai latar.