Transkrip wawancara bersama Tuan Haji Mohamad bin Jusoh tokoh guru / Ahmad Khuzaimi Abdul Wahid and Muhammad Alif Haikal Mazlan - Abdul Wahid, Ahmad Khuzaimi; Mazlan, Muhammad Alif Haikal (2021)
Temubual ini dilakukan bersama guru besar iaitu Haji Mohammad Bin Jusoh 59 untuk mengetahui tentang perkhidmatan beliau dalam kerjayanya sebagai guru di sebuah sekolah dan cabaran beliau seorang guru di (Sekolah Kebangsaan Bandar Kuala Krai). Temubual ini telah dijalankan melalui platform online. Tarikh temubual tersebut adalah pada bulan 14 Januari 2021 dan pada pukul 2:30 Petang sehingga 4:22 Petang. Beliau mula berkerja sebagai seorang guru pada 1983 sehingga sekarang. Pelbagai ujian dan cabaran telah dihadapi oleh beliau semasa berkhidmat sebagai guru. Pengalaman beliau boleh dijadikan sebagai sumber inspirasi kepada semua orang.