Webinar Kursus Asas Robotik: Langkah pertama ke dunia masa depan teknologi/ Noor Amira Muhammad ... [et al.] - Muhammad, Noor Amira; Yaacob, Yanti; Mohd Noor, Adibah; Abdullah, Siti Nur Azmu’i; Rodzali, Nur Nadirah; Zulkifli, Norsakina Zurina; Mohmad Tahiruddin, Nordiana Suhada; Wan Anuar, Wan Nurul Hidayah; Taib, Nurul Izza; Ahmad Tajudin, Mohamad Hafiz; Julius, Rafael (2023)
Fakulti Sains Gunaan Kampus Tapah telah menganjurkan program Webinar Kursus Asas Robotik. Seramai 109 peserta berdaftar terdiri pelajar sekolah rendah, pelajar sekolah menengah, pelajar UiTM, pekerja sektor awam dan staf UiTM telah meyertai webinar program robotik 2023 secara atas talian ini. Peserta yang terlibat berumur di dalam lingkungan 20 sehingga 60 tahun. Program ini bermula pada jam 9.00 pagi dengan sesi 1 oleh Dr. Rafael Julius iaitu pengenalan asas tentang robotik.