Lawatan Penanda Arasan Program Diploma Teknologi Binaan (AP116/126) dan Sarjana Muda Sains (Kepujian) Teknologi Pembinaan (AP256/266) JABT, Kolej Pengajian Alam Bina, UiTM Cawangan Perak Ke Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan Dan Perancangan, Universiti Sains Malaysia/ Wan Nur Syazwani Wan Mohammad; Siti Akhtar Mahayuddin; Mohd Najib Abd Rashid - Wan Mohammad, Wan Nur Syazwani; Mahayuddin, Siti Akhtar; Abd Rashid, Mohd Najib (2023)
Pada 15 Jun 2023, pensyarah-pensyarah Program Pembinaan UiTM Cawangan Perak Kampus Seri Iskandar (iaitu Sarjana Muda Sains (Kepujian) Teknologi Pembinaan AP256/AP266 dan Diploma Teknologi Binaan AP116/AP126) telah mengadakan lawatan penanda arasan dengan program Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Bangunan, di Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan & Perancangan, Universiti Sains Malaysia (USM). Lawatan ini disertai oleh 11 orang pensyarah yang terdiri daripada Kordinator Program, Ketua Bidang dan ahli, dan jawatankuasa NOBLe Program. Lawatan ini bertujuan untuk menanda aras kualiti pengajaran dan pembelajaran kedua-dua program dengan program Sarjana Muda Teknologi Kejuruteraan Bangunan di Pusat Pengajian Perumahan, Bangunan dan Perancangan. Disamping itu, lawatan ini merupakan satu manifestasi untuk mewujudkan interaksi dua hala di antara kedua-dua universiti bagi berkongsi pengalaman dan idea yang bermanfaat.