Kunjungan Delegasi Universitas Darussalam Gontor Indonesia ke Fakulti Sains Gunaan UiTM Perak Kampus Tapah/ Nurul Ilham Adam ... [et al.] - Adam, Nurul Ilham; Zulkifli, Norsakina Zurina; Mohamed, Siti Mazleena; Sarbandi, Mimi Sophia; Taib, Nurul Izza (2023)
Kerjasama antara universiti dari pelbagai negara merupakan salah satu cara yang sangat efektif untuk meningkatkan pemahaman antara budaya dan pendidikan. Dalam usaha memperluaskan rangkaian kerjasama antarabangsa, Fakulti Sains Gunaan UiTM Perak kampus Tapah telah menerima kunjungan delegasi dari Universitas Darussalam Gontor Indonesia pada 11 September sehingga 13 September yang lalu. Kunjungan delegasi Universitas Darussalam Gontor telah diketuai oleh Dr Parwi yang merupakan Dekan Jabatan Peneliti bersama-sama Dr Umi Isnatin, Dr. Riza Ashari dan Puan Lola Badu Waa berserta Encik Herlangga yang merupakan wakil pelajar tahun akhir bidang sains agroteknologi. Kedatangan delegasi ini adalah untuk menjalinkan hubungan yang lebih kukuh dalam pelbagai bidang termasuk pendidikan, psikologi, agrotek dan sains. Program kunjungan ini melibatkan pertemuan formal dengan pihak pentadbiran universiti serta sesi perbincangan dan pertukaran idea di antara pensyarah dan pelajar kedua-dua universiti.