Lawatan kerja ke Pusat Ternakan Ikan Patin dan Tilapia Kampung Tanjung Bidara, Kampung Gajah, Perak bersama delegasi daripada UNIDA / Rosmawati Abdul Aziz ... [et al.] - Abdul Aziz, Rosmawati; Adam, Nurul Ilham; Sarbandi, Mimi Sophia; Taib, Nurul Izza; Mohamed, Siti Mazleena (2023)
Penyelidik dari Fakulti Sains Gunaan UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah bersama Delegasi daripada Fakulti Sains Dan Teknologi Universitas Darussalam Gontor (UNIDA) Indonesia telah mengadakan lawatan kerja ke Pusat Pemeliharaan Ikan Patin dan Tilapia, Kg Tanjung Bidara, Kampung Gajah, Perak pada 13 September 2023. Lawatan ini merupakan kesinambungan daripada pihak penyelidik UiTM yang menjalankan aktiviti pemantauan kualiti air sungai serta penyelidikan ramuan dedak ikan yang diketuai oleh Dr. Mimi Sophia dengan masyarakat nelayan darat yang diketuai oleh En Zakaria Mohd Ji menerusi projek myKomuniti Perikanan Pulau Tiga Kanan anjuran Jabatan Perikanan Perak Tengah.