UiTM terima Anugerah High Research Output Award 2023 buat julung kali Mei 2023 / Asmah Sabtu - Sabtu, Asmah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2023)
Malaysia bagi High Research Output Award 2023. Penganugerahan ini berdasarkan 49 artikel dalam jurnal dan buku yang telah dterbitkan melalui Emerald Publishing bagi tahun 2022. UiTM turut meraih tempat pertama di Malaysia dan tempat kedua di dunia bagi High Usage Award 2023. Penyampaian anugerah telah diadakan di Connexion Conference & Event Centre Nexus, Bangsar South Kuala Lumpur sempena penganjuran Emerald Conference 2023 pada 13 Jun 2023 (Selasa). Sijil Penghargaan telah diserahkan kepada wakil UiTM seperti berikut: 1) Puan Aznur Umiza Abu Kasim – Timbalan Ketua Pustakawan Kanan, PTAR. 2) Dr. Hajah Adlina Abdullah – Timbalan Ketua Pustakawan, PTAR Emerald Award adalah pengiktirafan antarabangsa yang diberikan oleh Emerald Publishing kepada pelanggan yang memperoleh jumlah muat turun tertinggi dalam pangkalan data Emerald e-jurnal dan Research Output tertinggi bagi tempoh Januari hingga Disember setiap tahun.