Library outreach @ UiTMCTKKT 17 April 2023 / Nurmaisari Che Anuar - Che Anuar, Nurmaisari (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2023)
Pada 17 April 2023 (Isnin), telah diadakan Program Library Outreach @ UiTMCTKKT : Ada Apa di Library Kita? di Dewan Lestari, UiTMCT Kampus Kuala Terengganu bermula pada pukul 11.00 pagi sehingga 12.00 tengahari. Program ini dihadiri oleh warga kampus terdiri daripada warga akademik dan pentadbiran. Program ini dilaksanakan dengan kerjasama beberapa unit iaitu Pejabat Ketua Pusat Pengajian (KPP) dan Unit Latihan (Pentadbiran) Kuala Terengganu. Library Outreach merupakan platform untuk berkongsi maklumat terkini dan perkhidmatan baharu kepada warga kampus dengan lebih berkesan. Taklimat ini disampaikan oleh Cik Nurmaisari Che Anuar selaku Pustakawan dan dibantu oleh beberapa staf perpustakaan sepanjang program berlangsung. Taklimat “Ada Apa di Library Kita” memberi fokus mengenai pengurusan perpustakaan cawangan Terengganu, perkhidmatan perpustakaan dan maklumat terkini mengenai perpustakaan. Taklimat ini juga memberi penekanan kepada warga akademik mengenai perkhidmatan dan rujukan yang terdapat di perpustakaan terutamanya Kelas Kemahiran Pengguna, Pembelian buku baharu, penerbitan PRIMe dan lain-lain. Program ini telah dijalankan selama satu (1) jam secara bersemuka dan mendapat maklumbalas yang baik dari warga kampus.