Program ”Ramadhan Menyuci Jiwa” : infaq dan sumbangan kepada Maahad Tahfiz As-Syifa’ 10 April 2023 / Nurmaisari Che Anuar - Che Anuar, Nurmaisari (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2023)
Pada 10hb April 2023 (Isnin), Perpustakaan Cendekiawan Kampus Kuala Terengganu telah menjalankan satu program Corporate Social Responsibility (CSR) iaitu Program “Ramadhan Menyuci Jiwa” bertempat di Maahad Tah z As-Syifa’ Kuala Ibai, Terengganu. Program ini merupakan kolabarasi Perpustakaan Cendekiawan Kampus Kuala Terengganu bersama Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) dan Kelab Minda Islam (KMI) dalam menjayakan program bersama pelajar Maahad Tah z As-Syifa’. Program ini melibatkan 32 orang pelajar tah z, 3 orang pengajar tah z, 15 orang pelajar (JPK,KMI) dan staf perpustakaan. Sempena bulan Ramadhan al Mubarak, perpustakaan telah mengadakan kutipan Tabung Infaq dan Sumbangan kepada Maahad Tah z As-Syifa’ bermula 19 Mac 2023 sehingga 5 April 2023. Tabung ini turut dibuka kepada Kampus Dungun, Kampus Kuala Terengganu dan Kampus Bukit Besi. Hasil dari sumbangan tersebut telah diserahkan kepada pihak Maahad Tah z dan pemberian iftar berbuka kepada pelajar tah z. Antara sumbangan yang diserahkan ialah Al-Quran, Sejadah, Rehal dan Juadah berbuka.