Kursus barista sempena Bulan Keselamatan Negara 2024 / Rashid Salleh … [et al.] - Salleh, Rashid; Salim, Azlan; Farook, Ferial; Ibrahim, Mohd Zool Fadli (Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang, 2025)
Perdana Menteri Malaysia Dato' Seri Anwar Bin Ibrahim telah merasmikan Bulan Keselamatan Negara pada 30 Julai 2024 dan Majlis Keselamatan Negara (MKN) Pulau Pinang telah mengadakan banyak aktiviti bersempena bulan keselamatan yang disambut setiap tahun. Satu program sempena bulan keselamatan telah diadakan di Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan (FPHP) Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) yang mana satu kursus asas barista telah dijalankan. Kursus ini disertai oleh peserta luar yang dipilih oleh pihak MKN dan juga staf MKN sendiri.