Lawatan akademik Sekolah Menengah Kebangsaan Tunku Sofiah, Alor Setar, 20 Julai 2023 / Hamidah Mohd - Mohd, Hamidah (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2023)
Merbok, 20 Julai 2023 – Seramai 78 orang pelajar dan 6 orang guru pengiring daripada SMK Tunku Sofiah, Alor Setar telah terlibat di dalam lawatan akademik ke Perpustakaan Sultan Badlishah. Kunjungan lawatan akademik ini telah diberi taklimat ringkas oleh Pustakawan Kanan, Encik Mohd Amiruddin dan dibantu staf PSB seterusnya telah dibawa melawat setiap unit yang terdapat di dalam PSB.