Memperkasakan teknik penulis: bengkel hand in hand initiative (HIHI) untuk mencapai matlamat penulisan dan penerbitan/ Nurul Ilham Adam ... [et al.] - Adam, Nurul Ilham; Taib, Nurul Izza; Mohamed, Siti Mazleena; Abdul Wahab, Rabiatul Adawiyah; Abdul Aziz, Rosmawati; Mohd Noor, Adibah; Mohamed Khir, Northaqifah Hasna; Hasmi, Nur Atirah (2023)
Fakulti Sains Gunaan (FSG) UiTM Cawangan Perak Kampus Tapah telah berjaya mengadakan Bengkel Hand In Hand Initiative (HIHI) secara pertemuan fizikal. Bengkel ini diadakan bertujuan untuk mengatasi beberapa cabaran yang terpaksa dilalui oleh para pensyarah dalam dunia penulisan dan penerbitan disebalik tugas pengajaran dan pembelajaran yang sangat kompleks selari dengan masa kini. Tambahan pula, bengkel Hand In Hand Initiative menggunakan pendekatan holistik dalam penulisan dan penerbitan. Ia bukan sahaja memberi tumpuan kepada mengasah kemahiran menulis tetapi juga menyediakan panduan untuk mengemudi landskap penerbitan.