Bengkel Pengkatalogan: teknik perekodan bahan menggunakan Sistem WILS / Nurfaizah Kamarudin dan Norlida Ismailly - Kamarudin, Nurfaizah; Ismailly, Norlida (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2024)
Secara teorinya para pelajar akan mempelajari subjek IMD223: Introduction to Cataloging semasa mereka di semester 4. Subjek ini boleh dikatakan sebagai ‘killer subject’ bagi sesetengah pelajar. Mungkin mereka merasakan sukar dalam memahami dan mempelajari kemahiran menggunakan standard yang dikhususkan untuk membuat pengkatalogan deskriptif. Maka, pada 5 Januari 2024, hari Jumaat yang barakah, telah diadakan satu Bengkel Pengkatalogan bertempat di Bilik IT, PTAR Kampus Samarahan 2, khususnya untuk merekod bahan perpustakaan dengan menggunakan sistem WiLS. Bengkel ini telah dihadiri oleh 17 pelajar, 6 orang pensyarah dari Pengajian Sains Maklumat, dan beberapa staf perpustakaan sebagai penceramah dan fasilitator.