Webinar Sains & Halal 2023: Konsep Halalan Toyyiban dalam Pemakanan/ Siti Nur Azmu'i Abdullah ... [et al.] - Abdullah, Siti Nur Azmu'i; Rodzali, Nur Nadirah; Muhammad, Noor Amira; Zulkifli, Norsakina Zurina; Mohd Noor, Adibah; Mohamed Khir, Northaqifah Hasna; Mohmad Tahiruddin, Nordiana Suhada; Rosman, Putri Shareen (2023)
Pada 21 Julai 2023 telah diadakan Webinar Sains dan Halal 2023 secara atas talian dan Youtube sebagai media siaran langsung. Fokus utama webinar ini adalah untuk menjelaskan konsep halalan toyyiban terutamanya dalam aspek pemakanan. Konsep halalan toyyiban tidak begitu difahami oleh kebanyakan masyarakat, dimana mereka hanya mengklasifikasikan makanan halal adalah makanan tanpa daging babi dan alkohol. Pada asasnya, konsep halalan toyyiban merangkumi proses bermula dengan bahan mentah sehingga produk akhir sampai kepada pengguna. Webinar ini telah berjaya menarik minat lebih daripada satu ribu peserta.