Karnival Kita: pelajar tahun akhir ber'karnival kita' di Kg Gedung. Simunjan / Suhaida Halamy, Dr. Hajah Imilia Ibrahim dan Azwa Azeera Suliman - Halamy, Suhaida; Ibrahim, Imilia; Suliman, Azwa Azeera (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2023)
Seawal jam 6 pagi pelajar tahun akhir dari kumpulan IM1105A telah mempersiapkan segala kelengkapan peralatan dan barang-barang untuk di bawa ke bas yang telah sedia menunggu di hadapan Pusat Pelajar. Segala persiapan telah di buat dari seawal semester lagi, akhirnya Kg. Gedung di pilih bagi memenuhi keperluan kursus Extension Services for Information Agencies (IMD314). Program ini dijalankan selama dua hari dengan diiringi pensyarah Dr. Hjh Imilia Ibrahim dan saya sendiri, Cik Suhaida Halamy. Perjalanan ke Kg. Gedung mengambil masa selama satu jam setengah dari UiTM Samarahan. Keheningan pagi yang mendamaikan membuatkan perjalanan kami tidak terasa apabila sampai ke destinasi tepat pada masanya.