Layar: meja mewarna batik Galeri Batik Merbok / Abu Hanifa Ab. Hamid - Ab. Hamid, Abu Hanifa (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2022)
Rekabentuk yang ikonik mempunyai sejarah tersendiri. Sesetengah rekaan juga menjadi lebih ikonik kerana ciri-ciri rekaannya yang tersendiri, menjadikan ia mudah untuk di ingati sebagai rekabentuk ikon atau pencetus. Layar adalah meja mewarna batik yang di rekabentuk oleh pelajar tahun akhir Diploma Seni Reka Perindustrian, iaitu Rusediana Puteri Ainaa Izzati binti Ahmad Saifuddin di bawah seliaan oleh pensyarah, En. Abu Hanifa Ab.Hamid. Rekaan beliau adalah di inspirasikan dari rupa dan reka bentuk objek – objek yang signifikan dari segi rekaan dan struktur dalam masyarakat Malaysia iaitu Wau, Sampan dan Takraw. Walaubagaimanapun, Sampan adalah inspirasi utama kepada rekaan struktur meja Layar ini. Ia juga direka khas berdasarkan kajian yang dilakukan oleh pelajar tersebut tentang aktiviti “Jom Mewarna Batik” oleh Batik Merbok, UiTM Kedah.