Projek papan tanda Kolej Pengajian Seni Kreatif UiTM Kedah / Dr. Faryna Mohd Khalis - Mohd Khalis, Faryna (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2022)
Pada Jun 2022 yang lalu, Kolej Pengajian Seni Kreatif melalui subjek elektif Taipografi (Kod ADE412) telah membuat satu projek papan tanda dengan penggunaan taipografi yang terpilih. Bagi menyesuaikan dengan latar belakang pelajar bagi kursus Ijazah Sarjana Muda Seni Reka Perindustrian, satu inisiatif telah diambil dengan mencetuskan idea membuat papan tanda untuk tugasan akhir pelajar yang perlu disiapkan secara berkumpulan dengan ketinggian 5 kaki. Tugasan ini dilihat bertepatan dengan kursus yang diambil oleh pelajar Seni Reka Perindustrian yang sememangnya tidak kekok membuat tugasan di bengkel dengan menggunakan peralatan-peralatan dan mesin yang agak berisiko jika tidak tahu cara penggunaannya.