Bengkel transformasi seni kreatif bersama murid & guru SMK Pengkalan Lebai Man: Knowledge Transfer Program (KTP) bersama komuniti / Fadila Mohd Yusof ... [et al.] - Mohd Yusof, Fadila; Md Hashim, Azhari; Md Hashim, Roslin; Sulaiman, Azlina; Abdul Rahman, Ahmad Hariri (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2022)
Satu aktiviti di bawah Program Pemindahan Ilmu atau Knowledge Transfer Program (KTP) telah diadakan dengan jayanya dengan kerjasama Sekolah Menengah Kebangsaan Pengkalan Lebai Man pada 18 Julai 2022 bertempat di SMK Pengkalan Lebai Man, Sungai Petani. Program yang dinamakan ‘Bengkel Transformasi Seni Kreatif’ bertempat di SMK Pengkalan Lebai Man adalah dibawah anjuran Kolej Pengajian Seni Kreatif, UiTM Cawangan Kedah dibawah pengurus projek Puan Fadila Mohd Yusof serta ahli-ahli kumpulan yang terdiri dari staf akademik Kolej Pengajian Seni Kreatif dan Jabatan Akademi Pengajian Bahasa UiTM Cawangan Kedah. Program ini juga melibatkan kerjasama dengan UiTM-Toshiba Comic Project 2022. Bengkel Transformasi Seni Kreatif (KTP) ini bermatlamat untuk membantu murid terutamanya dalam menarik minat murid-murid untuk mendalami ilmu pendidikan seni visual secara teratur dan terarah. Objektif program ini juga memberi pendedahan kepada murid sekolah agar dapat membuka mata mereka akan kepentingan mata pelajaran seni untuk membantu mereka meneruskan langkah ke alam kerjaya dan masa depan yang baik. Ia juga dapat memupuk minat murid untuk belajar seni dan mengembangkan bakat dan daya kreativiti murid dalam bidang seni visual.