Lawatan “Selangkah ke Universiti” di Galeri Seni Merbok / Nurina Anis Mohd Zamri - Mohd Zamri, Nurina Anis (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2022)
Galeri Seni Merbok telah menerima kunjungan dan lawatan sambil belajar dari sekolah di Terengganu. Pada 6 September 2022, Selasa, seramai 54 orang pelajar Tingkatan 5 bersama 6 orang guru pengiring daripada SMKA Dato Haji Abbas telah memilih UiTM Cawangan Kedah untuk lawatan “Selangkah Ke Universiti”. Perkongsian “Selangkah Ke Universiti” ini memberi fokus yang lebih kepada pendedahan berkenaan bidang-bidang yang boleh mereka ambil terutamanya bidang yang ditawarkan oleh Universiti Teknologi Mara (UiTM) dan peluang pekerjaan yang berkaitan.