MRSM ke UiTM Cawangan Kedah / Ts. Normaziana Hassan and Shuhaila Md Shahid - Hassan, Normaziana; Md Shahid, Shuhaila (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2022)
Galeri Seni Merbok telah menerima kunjungan dan lawatan sambil belajar dari pelajar Kelab Seni Kreatif, Maktab Rendah Sains Mara, Merbok pada 24 Mei 2022. Lawatan ini dihadiri oleh 2 orang guru pengiring bersama 40 orang pelajar Maktab. Kira-kira jam 3.00 petang, para pelajar tiba ke Galeri dan kehadiran mereka disambut baik oleh para pensyarah dan AJK Galeri. Beberapa aktiviti telah dirancang bagi memastikan objektif lawatan ke fakulti ini tercapai. Antaranya adalah lawatan ke Galeri Seni Merbok dan Galeri Batik Merbok, seterusnya melawat studio pembelajaran dan pengajaran pelajar diploma dan ijazah, makmal komputer, bengkel Jabatan Seni Reka Perindustrian dan akhir sekali aktiviti yang mencabar minda iaitu Aktiviti Minda (Straw Tower). Para pelajar begitu teruja dapat merasai suasana berada di universiti sambil menimba ilmu pengetahuan hasil dari lawatan ke Fakulti ini.