Cendera kenangan Batik Merbok sempena Istiadat Konvokesyen UiTM / Zaidi Yusoff , Ts. Normaziana Hassan and Shuhaila Md Shahid - Yusoff, Zaidi; Hassan, Normaziana; Md Shahid, Shuhaila (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2022)
Pada tarikh 14 Jun 2022, produk Batik Merbok telah terpilih sebagai cendera kenangan utama sempena Istiadat Konvokesyen UiTM kali ke-93 baru-baru ini. Cendera kenangan ini telah dihadiahkan kepada Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah Ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah dan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah binti Almarhum Al-Mutawakkil Alallah Sultan Selain itu, Cendera kenangan juga turut dihadiahkan kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj Ibni Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj dan Duli Yang Maha Mulia Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin. Iskandar Al-Haj.