Pangkalan data BLIS (Bernama Library and Infolink Service) - UiTM, Perpustakaan Tun Abdul Razak (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM, 2004)
Para penyelidik dan masyarakat akademik UiTM di seluruh kampus boleh menggunakan perkhidmatan pangkalan data dalam talian BLIS. Pangkalan data BLIS terbitan Pertubuhan Berita Nasional Malaysia, BERNAMA membolehkan setiap pengguna mengakses kepada laporan berita Malaysia, keratan akhbar