Perak International Convention On Creative Industry (PICCI) Antara Tarikan Tahun Melawat Perak 2024/ Intan Nor Firdaus Muhammad Fuad, Mohd Khairulnizam Ramlie dan Mohd Radzuan Mohd Rafee - Muhammad Fuad, Intan Nor Firdaus; Ramlie, Mohd Khairulnizam; Mohd Rafee, Mohd Radzuan (2023)
Pada 8 dan 7 Julai 2023 yang lalu, Program Perak International Convention On Creative Industry (PICCI) yang telah diadakan di Dewan Seri Iskandar, Universiti Teknologi MARA Cawangan Perak berjaya menghimpunkan pemain-pemain industri dan akademik dalam bidang kreatif dibawah penganjuran UiTM Cawangan Perak dengan inisiatif University-Industry Center (UiC) UiTM Cawangan Perak. Objektif program ini untuk mengumpul pejuang – pejuang industri kreatif tempatan dan antarabangsa dalam pelbagai sub bidang, di antaranya bidang animasi, multimedia, ilustrasi, fesyen, dan kraf selama dua hari telah menjadi salah satu tarikan Tahun Melawat Perak 2024, umum YB Encik Khairudin Bin Abu Hanipah, Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Pengajian Tinggi, Belia dan Sukan Negeri Perak.