Lawatan akademik profesor fizik bahan dari Pakistan/ Nurul Ilham Adam, Fathiah Abdullah and Nurul Aimi Zakaria - Adam, Nurul Ilham; Abdullah, Fathiah; Zakaria, Nurul Aimi (2023)
Dalam bidang akademik, pertukaran ilmu, idea dan pengalaman sememangnya merentasi sempadan geografi. Pertukaran sebegini bukan sahaja memupuk pertumbuhan intelek tetapi juga menggalakkan persefahaman dan kerjasama budaya di kalangan sarjana di seluruh dunia. Baru-baru ini, seorang profesor yang dihormati dari The Islamia University Bahawalpur, Pakistan, Prof. Dr Khaawaja Imtiazullah memulakan lawatan akademik beliau di Fakulti Sains Gunaan UiTM Perak Kampus Tapah. Lawatan akademik Prof. Dr Khaawaja ini membawa peluang yang luar biasa untuk penglibatan silang budaya dan perkongsian pengetahuan. Kehadiran beliau dengan melibatkan diri dalam kerjasama akademik, menyampaikan syarahan, dan mengambil bahagian dalam seminar dan bengkel, secara tidak langsung menyumbang kepada daya intelek institusi tuan rumah.