Exco pendidikan menyaksikan 10 industri antarabangsa menandatangani MoU bersama UiTM Cawangan Perak di Program PICCI2023 / Shahrizad Fitri Mustapha ... [et al.] - Mustapha, Shahrizad Fitri; Ahmad, Ahmad Khairul Azizi; Jamaludin, Nurul Nadiah; Basharudin, Junid Syazji; Wan Muhammad Zulkifli, Wan Nurul Izzati (2023)
Majlis menandatangai MOU yang disaksikan oleh YB Khairudin Abu Hanipah ini telah melibatkan 10 industri antarabangsa iaitu diantaranya Indonesia Design Center (Indonesia), Bulan Gallery (Indonesia), Galeri Ruang Dini (Indonesia), Pensil Desain (Indonesia), Fatch Craft (Indonesia), Rawtype Riot (Indonesia), Yumnasa (Indonesia), Gloya (Indonesia), Saltig (Indonesia), dan Hamba Games (Bangladesh) merupakan di antara 10 industri antarabangsa yang telah menandatangani MOU pada 8 Julai 2023 bersama Universiti Teknologi MARA Cawangan Perak. Hasil menandatangani persefahaman ini, pihak-pihak terlibat mampu menjalinkan kerjasama yang lebih erat dan pelbagai aktiviti serta program berimpak tinggi dapat dirancang pada masa hadapan. Antara aktiviti yang dirancang adalah seperti program aktiviti pelajar pelbagai IPTA di dalam dan di luar negara, program jualan untuk orang awam, program perkongsian ilmu, dan sebagainya.