Salam pengenalan & terima kasih / Irina Mohd Akhir - Mohd Akhir, Irina (Faculty of Hotel & Tourism Management, UiTM Pulau Pinang, 2025)
Salam sejahtera sahabat pena & pembaca yang dihargai, Selamat datang ke edisi terkini buletin FPHP! Naskah kali ini istimewa dengan tujuan membawa penulis & pembaca menjelajah tema "Hidden Gems; My Hometown". Dalam edisi istimewa tahun berlangsung 2024-2025, keluarga editor ingin menyoroti pelbagai aktiviti & cerita menarik dari perspektif penulisan kampung halaman yang mungkin belum pernah dijejaki. Tema ini diilhamkan untuk menyemarakkan lagi kreativiti & minat warga FPHP dalam penulisan, sekaligus memperkukuhkan ikatan serta mendekatkan minat sesama komuniti FPHP, sesuai dengan tagline kami, "Menyemarakkan Kreativiti & Minat FPHP Dalam Penulisan".