AKNC 2024 Hospital Al-Sultan Abdullah: penyampaian perkhidmatan - UiTM, Hospital Al-Sultan Abdullah (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2024)
Pengisytiharan Matlamat Pembangunan Mampan (SDG) oleh Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dalam penetapan untuk mencapai Liputan Kesihatan Sejagat (Universal Health Coverage-UHC) disambut baik oleh barisan kepimpinan tertinggi Hospital Al-Sultan Abdullah UiTM (HASA) bagi memastikan penyampaian perkhidmatan Hospital kepada pelanggannya dioptimumkan dengan sebaik mungkin. Kepimpinan HASA mengambil langkah menerapkan kaedah Transformational Leadership Model dalam memainkan peranan untuk menggalakkan, memberi inspirasi dan memotivasikan pekerja untuk melakukan dengan cara yang mencipta perubahan yang bermakna. Hasilnya ialah tenaga kerja yang terlibat yang diberi kuasa untuk berinovasi dan membantu membentuk kejayaan masa depan organisasi yang signifikan mengikut matlamat SDG dalam pemerkasaan objektif strategik Hospital.