Interaksi Ilmiah: PPSM UiTM Sarawak bersama PeTARY UNIMAS / Sharin Sulaiman - Sulaiman, Sharin (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2023)
Pada 8 Disember 2023 hari Jumaat, seramai 10 orang pensyarah Pusat Pengajian Sains Maklumat, UiTM Cawangan Sarawak Kampus Samarahan yang diketuai oleh Dr Susan Hydra Sikayu selaku Ketua Pusat Pengajian (Perakaunan dan Pengajian Sains Maklumat) telah membuat kunjungan hormat dan sesi perkongsian ilmu bersama barisan pengurusan tertinggi yang diketuai oleh Puan Levas anak Mejus selaku Pengarah Perpustakaan Tun Abdul Rahman Ya’kub (PeTARY), Universiti Malaysia Sarawak. Antara tujuan utama kunjungan hormat ini diadakan adalah untuk untuk membincangkan peluang kolaborasi yang boleh diwujudkan antara Pusat Pengajian Sains Maklumat, UiTM Cawangan Sarawak dengan Perpustakaan Tun Abdul Rahman Ya’kub (PeTARY), Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) terutama yang melibatkan perkongsian ilmu melalui forum dan konferensi dalam bidang sains maklumat. Program ini bertempat di Bilik Mesyuarat, Perpustakaan Tun Abdul Rahman Ya’kub dan dihadiri seramai 10 orang barisan pensyarah dari Pusat Pengajian Sains Maklumat, UiTM Cawangan Sarawak dan 5 orang pengurusan tertinggi Perpustakaan Tun Abdul Rahman Ya’kub yang terdiri daripada Puan Levas anak Mejus (Pengarah PeTARY), Haji Valentino Bin Abu Bakar (Timbalan Pengarah), Encik Zaiden Bin Sanyut (Ketua Penolong Pengarah), Puan Norazlina Binti Abdul Rahman (Ketua Penolong Pengarah), Encik Abdul Rahman Bin Mohammad Hussain (Pembantu Pustakawan) dan Cik Norlia Binti Ismail (Setiausaha Pejabat).