Lawatan penandaaras Jabatan Penerangan Negeri Kedah 1 Disember 2021 / Shazmie Huzni Mohd Sidik - Mohd Sidik, Shazmie Huzni (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2021)
Perpustakaan Sultan Badlishah, UiTM Cawangan Kedah telah menerima lawatan penandaarasan dari Jabatan Penerangan Negeri Kedah pada 1 Disember 2021. Perpustakaan Sultan Badlishah telah dipilih hasil cadangan dari pihak MPC Wilayah Utara berdasarkan pensijilan Amalan Persekitaran Berkualiti QE/SS yang dimiliki oleh pihak perpustakaan yang dilihat mampu memberikan pendedahan lebih luas kepada peserta lawatan tersebut. Seramai 10 orang wakil daripada Jabatan Penerangan Negeri Kedah telah turut serta dalam lawatan tersebut dan telah diketuai oleh Puan G. Vene alp Ganaison, Penolong Pengarah Jabatan Penerangan Negeri Kedah. Lawatan yang bertujuan untuk melihat pelaksanaan Amalan Persekitaran Berkualiti QE/SS yang telah dijalankan oleh pihak Perpustakaan Sultan Badlishah telah dimulakan dengan sesi taklimat oleh Ketua Perpustakaan, Puan Azizah Khasim.