Taklimat Latihan Industri: bersediakah kita? / Nurfaizah Kamarudin dan Dr Hajah Imilia Ibrahim - Kamarudin, Nurfaizah; Ibrahim, Dr Hajah Imilia (Perpustakaan Tun Abdul Razak, UiTM Sarawak, 2023)
Pada 7 Julai 2023 bersamaan hari Jumaat, telah diadakan satu Taklimat Latihan Industri bagi kod kursus IMD310 (Industrial Training) di bilik Kuliah G214 pada jam 9.00 pagi. Buat julung kalinya, para pelajar Diploma Pengurusan Maklumat di UiTM cawangan Sarawak akan menjalani latihan industri selama 8 minggu. Latihan industri ini akan diadakan pada cuti semester semasa pelajar di semester 4. Persediaan awal perlu dilakukan bagi memastikan perjalanan latihan industri para pelajar berjalan dengan lancar. Taklimat ini telah disampaikan oleh Puan Nurfaizah Kamarudin selaku Penyelaras Latihan Industri bagi Diploma Pengurusan Maklumat UiTM Cawangan Sarawak. Para pelajar semester 3 turut hadir bagi mendengar taklimat dan memahami perkara-perkara penting yang perlu dilakukan sebelum memulakan latihan industri nanti. Latihan industri Diploma Pengurusan Maklumat dijangka akan bermula pada 4 Februari 2024 sehingga 29 Mac 2024.